Stappenplan
-
Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in gelijke stukken. Maak de spruiten schoon. Kook de knolselderij circa 5 minuten en voeg na circa 1 minuut de spruiten toe. Kook de spruiten 4 minuten mee, giet af en laat goed uitlekken.
-
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een brede pan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg het bloem toe en gaar al roerend voor 3 minuten. Zet het vuur laag. Voeg de melk toe en roer glad met een garde. Rasp de gruyère boven de pan en meng met een houten lepel door de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de rasp en sap van een halve citroen.
-
Voeg de spruiten en de knolselderij toe en laat circa 4 minuten op laag vuur garen.
-
Hak de peterselie fijn en snijd de zalm in kleine stukjes. Snijd de rest van de citroen in partjes. Meng de peterselie door de romige groenten. Zet het vuur uit en meng de zalm er voorzichtig door.
-
Serveer de romige spruiten en gerookte zalm met citroenpartjes en garneer met de resterende peterselie.
1 reactie