24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Romige kip met spruitjes

Rating 4/5

Romige kip

  • Maak de kippendijen schoon en snijd ze in stukken van circa 2 centimeter.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in kleine stukken
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn
  • Schep de spekblokjes uit de pan.
  • Verhit een scheut olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de kip, paprika en champignons toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten mee.
  • Voeg al roerende de room en melk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Stoof de kip in circa 15 minuten gaar.

Spruitjes en pasta

  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de pasta en de spruitjes.
  • Snijd de onderkant van de spruitjes eraf en verwijder de losse bladeren.
  • Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar in het kokende water en giet ze af.
  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm boter, spekjes en de spruitjes circa 5 minuten in een pan.
  • Roer de pasta door de romige kip.
Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen