De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige kerriesoep met kip

Vandaag zelfgemaakte kerriesoep met kip op het menu? Deze smaakvolle, hartige soep op basis van kerriepoeder, kip paprika is een allemansvriend.

15 min voorbereidingstijd
kerriesoep

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Er gaat niets boven de combinatie kip en kerrie. Dus deze gebonden kerriesoep is een schot in de roos."

Bereidingswijze

Romige kerriesoep

  1. Snijd de ui en grove stukken en de paprika en kip in kleine blokjes. Verhit de olie in de pan en bak de stukjes kipfilet. Voeg de groenten toe en sauteer. Breng op smaak met zout en peper en kerriepoeder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  2. Maak een papje van de maizena met 50 ml koud water en giet in de bouillon. Zet het vuur laag en laat de roomkaas al roerend in de soep smelten. Breng op smaak met zout en peper, kerriepoeder en paprikapoeder.

    Wil je dit recept invriezen? Voeg dan niet het zout toe. Dit klontert namelijk samen tijdens het ontdooien.

Hoe blijft kip mals in soep?

Kies voor kippendijen of kip met bot, dit vlees blijft malser door een hoger vetgehalte. Als je kipfilet kiest, gaar de kip dan apart en voeg dit later toe aan de soep.

kipfilet sappig

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Super lekkere soep en heel snel klaar!
Alice van Dooren
05-05-2024

Ook lekker