- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en boter.
- Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
- Fruit de ui en knoflook en breng op smaak met de helft van de tijmblaadjes en zwarte peper.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Bak de champignons mee met het ui-mengsel gedurende vijf minuten.
- Voeg de gesneden boerenkool toe en bak nog vijf minuten. Breng op smaak met een snufje zout.
- Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool.
- Voeg de ricotta, citroensap en -rasp toe en verwarm kort mee.
- Meng de saus door de pasta samen met de helft van de Parmezaanse kaas.
- Doe de pasta in een ovenschaal.
- Meng de resterende Parmezaanse kaas met het paneermeel en de tijmblaadjes. Verdeel over de pasta.
- Bak de pasta in de oven gedurende 10 minuten.
- Zet de oven op de grillstand en grill nog ongeveer 3 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
Ben jij dol op pasta? Dan is deze romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen echt een aanrader!
0 reacties