De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige avocado met tijgergarnalen en citrusvinaigrette

Een verrassend gerecht van romige avocado met tijgergarnalen en citrusvinaigrette. Hiermee kun je een blijvende indruk achterlaten op je vrienden!

30 min kooktijd
Romige avocado met tijgergarnalen en citrusvinaigrette

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de frituur voor op 160 ºC.

’s Middags voorbereiden

Avocado
Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Snijd een avocadohelft in parten en leg tussen twee vellen plasticfolie. Plet de avocado met de platte kant van een zwaar mes (of bijltje) en vorm tot een gelijkmatige rechthoek van circa 2-3 millimeter dik. Ga zo verder met de andere drie helften. Bewaar in de diepvries. Dit is erg lang goed te houden in de vriezer. Dus als je avocado rijp is vries deze in, haal hem uit als je deze nodig hebt.

Citrusvinaigrette
Rasp de limoen, een halve sinaasappel en een derde rode grapefruit, en pers in deze verhoudingen ook uit. Roer de mosterd en zeezout door het sap. Voeg de olijfolie in een klein straaltje al roerende toe tot de vinaigrette gaat binden. Voeg de honing en citrusrasp toe en breng op smaak met peper uit de molen. (Bewaar de vinaigrette eventueel in een spuitflesje)

Chips zoete aardappel
Was de zoete aardappel. Schaaf op de mandoline in flinterdunne plakken. Bak de plakken in de frituur goudbruin en krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tijgergarnalen
Ontdooi de garnalen in koud stromend water. Pel de garnalen, snijd ze overlangs door midden en verwijder het darmkanaal. Bewaar ze in de koelkast. 

s Avonds afmaken

Tijgergarnalen
Dep de garnalen goed droog en breng op smaak met zeezout.
Verhit een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak de garnalen circa 2 minuten tot ze niet meer glazig zijn. Haal ze daarna direct uit de pan, zodat ze niet doorgaren. 

Opmaak bord
Snijd de randen van de plakken avocado recht af. Haal het folie van de avocado en leg op elk bord een bevroren plak avocado. (De avocado is in circa 5 minuten ontdooid). Bestrooi de avocado met zeezout en versgemalen peper. Maak de veldsla lichtjes aan met de citrusvinaigrette en verdeel over de avocado. Leg de garnalen op de veldsla. Presenteer met zoete aardappelchips. Sprenkel de vinaigrette rondom.

Droge witte wijn van Muscat druif, liefst uit (Zuid) Frankrijk

De perfecte wijn voor bij dit gerecht is een wijn gemaakt van de Muscat druif. Een heel, heel verre neef van de Muskaat druif die we als tafeldruif bij de groenteboer halen. Eigenlijk lijken ze alleen in geur op elkaar. De wijn ruikt zoet, maar smaakt droog.

Er wordt ook veel zoete Muscat gemaakt, let dus goed op dat je een droge neemt. Soms kun je het zien aan het woordje SEC op het etiket. De betere wijnspeciaalzaak heeft meestal wel droge Muscat uit de Elzas, ook een perfecte keuze.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker