De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rabarber en roze meringue

Van deze rabarber en roze meringue zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

210 min voorbereidingstijd
25 min (voor)bereidingstijd
Rabarber en roze meringue

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Roze meringue

Breng het bietensap in een brede pan aan de kook en kook op laag vuur tot licht stroperig. Verwarm de oven voor op 85 ºC. Klop de eiwitten stijf in een met citroensap ontvette kom van de keukenmachine. Voeg onder voortdurend kloppen in drie gedeeltes de suiker toe en blijf daarna doorkloppen tot alle suiker is opgelost en het eiwit in glanzende stijve pieken blijft staan. Meng met een spatel de poedersuiker door het eiwitschuim en voeg daarna de bietenstroop toe. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met het schuim en spuit dopjes van 6-7 mm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog het eiwit 2-3 uur in de voorverwarmde oven tot de meringuedopjes helemaal droog en bros zijn.

Rabarber

Snijd de rabarber in stukken van 5 cm. Kook de rabarber met port, suiker, kaneel, gesplitste vanillestokjes en steranijs 30 minuten op laag vuur. Schep de rabarber regelmatig om. Laat afkoelen en haal vanillepeulen, kaneelstokjes en steranijs uit de compote. Bewaar de compote in de koelkast.

Rabarbermousse

Roer de mascarpone glad en meng de rabarbercompote erdoor.

 

’s Avonds afmaken

Opmaak bord

Spreid de rabarbercompote met een vork grillig uit over het bord. Verdeel er frambozen en plakjes aardbei over. Leg er de roze meringuedopjes tussen. Vorm met twee kleine lepels quenelles van de rabarbercompote en leg er drie tussendoor.

Tip: Als de compote te vochtig blijft, bind de rabarber dan af met een beetje maïzena.


Wijntip: Gastronomische rosé


Deze wijn van Franse komaf gemaakt van de syrah-, grenache- en cinsaultdruif smaakt zeer plezierig door zijn discrete zoetje. Het alcoholpercentage van 12,5 % is nauwelijks waarneembaar waardoor het verkwikkende effect verhoogd wordt.

Dit is een wijn waar niet per se bij gegeten hoeft te worden. Schenk hem als aperitief voor een goed begin van een lekkere maaltijd en geniet van de heerlijke geuren van mint, aalbessen en aardbei.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker