Maïskolven
Breng een pan met water en de suiker aan de kook. Verwijder de bladeren van de maïskolven en halveer de maiskolven in de breedte. Kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar. Giet de maïskolven af. Steek een satéprikker in de uiteindes. Besmeer de maiskolven met de boter en bestrooi ze met grof zeezout.
Farofa
Rooster het cassavemeel in een droge pan circa 5 minuten. Klop de eieren los met een scheutje water en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de chorizo circa 2 minuten. Voeg het geklutste ei toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het cassavemeel toe en schep alles goed door. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Pluk en hak de peterselie en strooi de peterselie erover. Voeg een scheutje olie toe als de farofa nog te droog is.
Picanha
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees tegen de draad in; hierdoor blijft het vlees mals na bereiding. Zorg ervoor dat de plakken circa 2 centimeter dik zijn en dat elke plak een vetrandje heeft. Smeer de plakken in met wat olie en bestrooi met het zeezout en versgemalen peper. Verwarm de grillpan of barbecue en gril het vlees om en om circa 3 minuten. Het vlees mag nog rosé zijn.
Serveren
Verdeel het vlees en de farofa over de borden en serveer met de maïskolven.
Meer inspiratie opdoen voor de zomerse BBQ? Bekijk hier de lekkerste BBQ recepten!
0 reacties