Phulauri
Laat de gele spliterwten een nacht lang in ruim water weken. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Verhit een koekenpan en bak hierin de komijnzaadjes in circa een minuut aan. Wrijf ze vervolgens in de vijzel fijn. Pel de ui en het teentje knoflook en snij grof.
Doe de ui en het teentje knoflook samen met de komijn in een blender. Voeg een klein stukje madame Jeanette toe en draai fijn. Doe de erwten en zout en peper naar smaak erbij in de blender en pureer fijn. Voeg eventueel water toe als het mengsel niet aan elkaar plakt.
Maak met vochtige handen kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een bord. Verhit in een pan een ruime hoeveelheid zonnebloemolie tot 180 graden Celsius en frituur hierin de balletjes in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Mangochutney
Schil de mango en snij deze in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Snij de lenteui in dunne ringen. Snij de koriander grof. Doe nu de mango, lenteui en koriander in een vijzel samen met de sambal en stamp tot chutney.
Breng op smaak met limoensap en zout. Presenteer de chutney in een diep schaaltjes op een groot plat bord waarop de phulauri liggen.
0 reacties