De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Phulauri van oma Kate

Oma Kate laat aan chef Danny Jansen zien hoe je dit heerlijke Surinaamse gerecht maakt, namelijk phulauri.

Direct naar recept
Phulauri van oma Kate

Bereidingswijze

Phulauri

Laat de gele spliterwten een nacht lang in ruim water weken. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Verhit een koekenpan en bak hierin de komijnzaadjes in circa een minuut aan. Wrijf ze vervolgens in de vijzel fijn. Pel de ui en het teentje knoflook en snij grof.

Doe de ui en het teentje knoflook samen met de komijn in een blender. Voeg een klein stukje madame Jeanette toe en draai fijn. Doe de erwten en zout en peper naar smaak erbij in de blender en pureer fijn. Voeg eventueel water toe als het mengsel niet aan elkaar plakt.

Maak met vochtige handen kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een bord. Verhit in een pan een ruime hoeveelheid zonnebloemolie tot 180 graden Celsius en frituur hierin de balletjes in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Mangochutney

Schil de mango en snij deze in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Snij de lenteui in dunne ringen. Snij de koriander grof. Doe nu de mango, lenteui en koriander in een vijzel samen met de sambal en stamp tot chutney.

Breng op smaak met limoensap en zout. Presenteer de chutney in een diep schaaltjes op een groot plat bord waarop de phulauri liggen.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.