Bodem
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecan- en hazelnoten circa 12 minuten. Maal in een foodprocessor de pecan- en hazelnoten met de kaneel-, mangopoeder en de rietsuiker fijn. Schenk al mixend de ahornsiroop erbij tot een plakkerige massa ontstaat. Verdeel de massa over een met olie ingevette en met bakpapier beklede springvorm.
Dadelpasta
Mix de dadels met het sinaasappelsap in de foodprocessor tot pasta. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door de dadelpasta. Bewaar de sinaasappel. Verdeel de dadelpasta over de taartbodem. Laat de pecan-sinaasappeltaart circa 15 minuten opstijven in de vriezer.
Topping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecan- en hazelnoten circa 12 minuten. Meng de geroosterde noten met de ahornsiroop en laat afkoelen. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Meng de partjes door het notenmengsel.
Haal de taart uit de vriezer. Verdeel het notenmengsel over de taart.
Sinaasappelkaramelsaus
Karamelliseer de suiker en voeg de sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en roer tot suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en roer de kokosolie erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Besprenkel de taart met de sinaasappelkaramelsaus. Verdeel de blaadjes munt over de taart.
0 reacties