De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pecan-sinaasappeltaart

45 min kooktijd
Pecan-sinaasappeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecan- en hazelnoten circa 12 minuten. Maal in een foodprocessor de pecan- en hazelnoten met de kaneel-, mangopoeder en de rietsuiker fijn. Schenk al mixend de ahornsiroop erbij tot een plakkerige massa ontstaat. Verdeel de massa over een met olie ingevette en met bakpapier beklede springvorm.

Dadelpasta
Mix de dadels met het sinaasappelsap in de foodprocessor tot pasta. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door de dadelpasta. Bewaar de sinaasappel. Verdeel de dadelpasta over de taartbodem. Laat de pecan-sinaasappeltaart circa 15 minuten opstijven in de vriezer.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecan- en hazelnoten circa 12 minuten. Meng de geroosterde noten met de ahornsiroop en laat afkoelen. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Meng de partjes door het notenmengsel. Haal de taart uit de vriezer. Verdeel het notenmengsel over de taart.

Sinaasappelkaramelsaus
Karamelliseer de suiker en voeg de sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en roer tot suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en roer de kokosolie erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Besprenkel de taart met de sinaasappelkaramelsaus. Verdeel de blaadjes munt over de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker