Deeg
-
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
-
Kneed bloem, suiker, gist, boter, zout, geraspte citroenschil, vanillemerg, ei en melk tot een soepel deeg.
-
Vet een kom in met olie en leg het deeg erin. Laat het deeg in de koelkast circa 15 minuten rusten.
Smeersel
-
Meng boter, basterdsuiker, suiker en honing met elkaar.
Vulling
-
Meng boter, basterdsuiker, kaneel en bloem met elkaar.
Pecan-koffiebroodjes
-
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.
-
Verdeel de vulling over het deeg maar laat aan de bovenkant een baan vrij. Kluts het ei en bestrijk de baan deeg met ei.
-
Rol het deeg op en snijd het deeg in 12 porties. Boter de muffintray in en druk het smeersel erin. Druk 3 pecannoten per broodje in het smeersel. Verdeel de deegporties over de muffintray en laat het deeg circa 15 minuten rijzen. Bak de koffiebroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties