24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Pastechi uit Curaçao gebakken in olie

Rating 0/5
Deeg
Meng de bloem, margarine, suiker en zout in de keukenmachine en schenk het water er beetje bij beetje bij tot het deeg soepel wordt. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog even stevig door. Halveer het deeg en vorm er 2 strengen van. Pak ze in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Vulling
Pel en snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en paprika circa 1 minuut. Voeg kerrie-en komijnpoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het gehakt en de rest van de ingrediënten toe en bak tot het gehakt gaar is. Schep het gehaktmengel in een zeef, zodat het vet kan uitlekken. Laat afkoelen.

Pastechi
Bestuif het aanrecht met bloem. Snijd 2 centimeter deeg van de streng. Druk beide kanten in bloem en rol er platte rondjes van circa 12 centimeter doorsnede van. Vul elk rondje met 1 of 2 eetlepels vulling. Bestrijk de helft van de rand met water en vouw het deeg dicht, zodat er een halve maan ontstaat. Druk de randen goed aan.
Vouw het randje om en druk aan met een vork. Leg de gevouwen pastechi op een bakplaat bekleed met bakpapier en bloem om plakken te voorkomen.

Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de pastechi’s in 15–20 minuten goudbruin en gaar. Let erop dat je eerst de bovenkant (bolle kant) bakt.

TIP
Je kunt ook zelf piccalilly maken. Wil je weten hoe dit moet? Klik hier!
Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Andrea van Lieshout