De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gesmoorde kip (gallina smoor) & picalilly

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel, radijs, augurken en rode peper in brunoise. Vijzel het mosterdzaad en roer alle specerijen en de olijfolie door elkaar. Breng de azijn met suiker aan de kook en roer door het specerijenmengsel. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de bloemkool, wortel, radijs en peper toe, breng opnieuw aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de augurken en zilveruitjes toe en kook circa 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan. Roer in een kommetje de maïzena aan met het kookvocht en bind de rest van het vocht met maïzena. Voeg de groenteweer toe en roer alles goed door. Verdeel de piccalilly in de jampotten en laat ze afkoelen voor ze gesloten worden. Bewaar de gesloten potten in de koeling.

45 min kooktijd
Gesmoorde kip (Gallina smoor) & Picalilly

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Piccalilly
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel, radijs, augurken en rode peper in brunoise. Vijzel het mosterdzaad en roer alle specerijen en de olijfolie door elkaar. Breng de azijn met suiker aan de kook en roer door het specerijenmengsel. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de bloemkool, wortel, radijs en peper toe, breng opnieuw aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de augurken en zilveruitjes toe en kook circa 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan. Roer in een kommetje de maïzena aan met het kookvocht en bind de rest van het vocht met maïzena. Voeg de groenteweer toe en roer alles goed door. Verdeel de piccalilly in de jampotten en laat ze afkoelen voor ze gesloten worden. Bewaar de gesloten potten in de koeling.

Kipkruiden
Meng de specerijen en kruiden door elkaar.

Gesmoorde Kip
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de rode peper in ringen. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Wrijf de kip in met de kipkruiden. Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin. Haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan de paprika, peper, ui, knoflook, tomatenpuree, sambal, kappertjes, vissaus, rozijnen en piccalilly circa 5 minuten. Leg de kip terug in de pan en blus af met water en ketjap. Breng de kip op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 20 minuten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker