De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oesters met spinazie en hollandaisesaus (rockefeller)

30 min kooktijd
Oesters met spinazie en Hollandaisesaus (Rockefeller)

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hollandaisesaus
Breng de wijn en azijn in een pannetje aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Voeg de peperkorrels, dragon en de sjalot toe. Laat circa 15 minuten tot twee derde inkoken.Zeef de gastrique. Zet de pan terug op een laag vuurtje. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan de gastrique en klop luchtig met een garde. De saus mag niet koken. Klop als de saus luchtig is de gesmolten boter erdoor. Zet het vuur uit. Zet een deksel op de pan zodat de saus niet uitdroogt.

Oesters
Bak de oesters circa 4 minuten op de bbq tot ze zich openen.

Spinazie
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spinazie al roerend circa 2 minuten. Laat de spinazie uitlekken op een zeef. 

Rockefeller
Haal de oesters van de bbq en open ze met een mes. Maak de oesters los door de sluitspier los te snijden. Leg er wat spinazie op en dek af met een flinke lepel Hollandaisesaus. Geef met behulp van de brander de saus een lichtbruine kleur. Leg de oesters op een bord.

TIP: Bewaar de oesters op de bolle kant, dus met de platte kant naar boven. Op deze manier blijven ze in hun voedselrijke water liggen en blijven ze dus langer in leven.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker