Hollandaisesaus
Breng
de wijn en azijn in een pannetje aan de kook. Pel en
snipper de sjalot. Voeg de
peperkorrels, dragon en de sjalot toe. Laat circa 15 minuten tot twee derde inkoken.Zeef de gastrique. Zet de pan terug op een laag
vuurtje. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan de gastrique en klop
luchtig met een garde. De saus mag niet koken. Klop als de saus luchtig is de
gesmolten boter erdoor. Zet het vuur uit. Zet een deksel op de pan zodat de
saus niet uitdroogt.
Oesters
Bak
de oesters circa 4 minuten op de bbq tot ze zich openen.
Spinazie
Verhit
een scheutje olijfolie in een pan en bak de spinazie al roerend circa 2
minuten. Laat de spinazie uitlekken op een zeef.
Rockefeller
Haal
de oesters van de bbq en open ze met een mes. Maak de oesters los door de
sluitspier los te snijden. Leg er wat spinazie op en dek af met een flinke
lepel Hollandaisesaus. Geef met behulp van de brander de saus een lichtbruine
kleur. Leg de oesters op een bord.
TIP: Bewaar de oesters op de bolle kant, dus met de platte kant naar boven. Op deze manier blijven ze in hun voedselrijke water liggen en blijven ze dus langer in leven.
0 reacties