De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Nieuwe haring met gestoofde zoetzure groente

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Nieuwe haring met gestoofde zoetzure groente

Bereidingswijze

Zoetzure groente

  • Schil en snijd de aardappels in reepjes.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit olie in een pan en bak de ansjovis, aardappel en ui tot de ansjovis gesmolten is.
  • Snijd de augurk in reepjes, de courgette in blokjes en de rode bieten in reepjes.
  • Voeg de courgette, augurken en het vocht van de augurken toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de nieuwe haring los van elkaar en rol ze op. Zet vast met een prikker.
  • Voeg de bieten toe en laat circa 5 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Pluk de slabladeren.

Dressing

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Halveer de citroen.
  • Meng citroensap met sjalotjes en een scheut olijfolie en meng de dressing door de sla.

Serveren

  • Verdeel de sla over de borden en schep de zoetzure groente erop.
  • Leg de haring rondom.
  • Schep een lepel zure room op de zoetzure groente.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.