De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen op klassieke wijze

Weten hoe je mosselen op de klassieke wijze kunt bereiden? Bekijk hier het recept.
30 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
Mosselen op klassieke wijze

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze klassieke mosselen zijn perfect om te delen met familie of vrienden!"

Bereidingswijze

Mosselen op klassieke wijze

  1. Pel en snipper de ui grof.

  2. Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in gelijke stukken.

  3. Snijd de bleekselderij in halve maantjes.

  4. Spoel de mosselen schoon in koud water en verwijder kapotte exemplaren of exemplaren die openstaan en niet sluiten als je erop tikt. Laat de mosselen uitlekken op een vergiet.

  5. Smelt een klontje boter in een diepe pan (mosselpan) en bak de ui, prei, laurier en de bleekselderij circa 5 minuten.

  6. Snijd de selderij fijn.

  7. Schenk de witte wijn bij de groente en voeg de selderij toe. Breng aan de kook. Voeg de mosselen toe. Breng het geheel met de deksel op de pan op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt de deksel omhoog wanneer de mosselen
koken. Schep of
schud de mosselen om. Zet de deksel weer op de pan en laat
op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog
drukken.

Mosselsaus

  1. Meng in een kommetje de mayonaise, witte wijnazijn, mosterd en een scheutje mosselkookvocht. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Friet uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

  3. Schil en snijd de aardappels in frietvorm. Kook de aardappels in circa 10 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels met een scheutje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de friet in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  1. Verdeel de friet uit de oven en de mosselen op klassieke wijze over borden en serveer de mosselsaus ernaast.

    Meer ideeën voor jouw mosselen? Doe hier inspiratie op!

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker