De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

leidse hutspot

Rudolph maakt in De Makkelijke Maaltijd deze Leidse hutspot met kalfssaucijzen.

30 MIN
Leidse hutspot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Leidse hutspot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels, pastinaak en bospenen in gelijke stukken.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Kook de aardappels, pastinaak, winterwortel en de uien in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm een koekenpan en bak de spekjes in circa 8 minuten krokant.
  • Snijd de Leidse kaas in kleine blokjes.
  • Breng de hutspot op smaak met de azijn, mosterd en een beetje zout en peper en roer de spekblokjes en de Leidse kaas erdoor.

Haagse bluf

  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg, al kloppende, langzaam de suiker toe.
  • Voeg langzaam het rode bessensap toe en roer door tot het goed gemengd is.
  • Verdeel de Haagse bluf over de beschuiten.

 

TipLet op bij het gebruik van rauwe eieren. Het is niet verstandig om rauwe eieren te gebruiken bij kleine kinderen, zwangere vrouwen of oudere mensen.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker