De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kruidige gestoofde kip

30 min (voor)bereidingstijd
Kruidige gestoofde kip

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de kippendijen om en om goudbruin. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de krieltjes, ui, knoflook, een beetje zout en versgemalen peper toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het komijnpoeder en de saffraan toe en bak nog circa 3 minuten mee. Snijd de gedroogde pruimen en abrikozen in reepjes. Schenk de bouillon bij de kip en voeg de pruimen en abrikozen toe. Stoof de kip in circa 10 minuten gaar. Maak de haricots verts schoon en snijd ze doormidden. Voeg ze toe aan de kip en kook ze in circa 5 minuten gaar. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker