Komkommermousse
Stap 1:
Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Pureer de komkommers in de foodprocessor en laat de komkommerpuree uitlekken op een fijne bolzeef.
Stap 2:
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht en soepel aanvoelen. Klop de slagroom tot ¾ stijf. Weeg 200 g uitgelekte komkommerpuree af.
Stap 3:
Knijp de gelatineblaadjes lichtjes uit en verwarm de gelatine met 1 a 2 eetlepels van het opgevangen komkommerwater tot deze is opgelost. Roer de opgeloste gelatine door de komkommerpuree en spatel de geklopte slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de mousse tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
Wafels
Stap 1:
Verwarm de helft van de melk tot lauwwarm en los hierin de zachte boter op. Voeg dan de gist toe. Hak de dille en de bieslook fijn. Meng in een kom het bruiswater met de rest van de melk en de eieren en voeg hieraan de bloem toe terwijl je roert met een garde.
Stap 2:
Voeg het melk-gist-boter-mengsel toe en breng het beslag op smaak met zout en de gehakte dille en bieslook. Laat het beslag op kamertemperatuur een half uur rusten of laat het afgedekt een nacht in de koelkast staan.
Stap 3:
Verwarm het wafelijzer en vet deze in met wat neutrale olie. Schep of giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 wafels van het beslag.
Stap 4:
Snijd de warme wafels in kleinere stukken en plaats ze op mooie platte borden. Dompel een eetlepel in heet water en schep op elk bord quenelle van de komkommermousse.
Garnering
Snijd de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes. Snijd de zalm in plakjes of reepjes. Decoreer de wafels met plakjes gerookte zalm, garnalen, plakjes radijs, tomaatjes, kruiden en de cress. Maak het gerecht verder af met peperkorrels en eventueel een druppel goede olijfolie.
2 reacties
Je kan ze het beste bewaren in de koelkast. De garnering kan je het beste op de dag zelf voorbereiden.
Groeten,
Team-24Kitchen