Stappenplan
-
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe de slagroom, kokosmelk, vanillestokje en merg in een kleine steelpan en breng tot tegen de kook aan en laat 5 minuten zachtjes trekken. Zet het vuur uit en zet opzij.
-
Klop de eidooiers met de kristalsuiker met een garde los. Haal het vanillestokje uit de pan en giet het warme kokosmelk-mengsel langzaam in een dun straaltje bij het eidooiermengsel. Giet door een fijne zeef terug in een schone maatbeker en schep eventueel schuim van de bovenkant.
-
Verwarm de oven voor tot 140°C. Verdeel het ei-kokosmengsel over de souffléschaaltjes en zet ze voorzichtig in een ovenschaal of braadslede. Giet er kokend water in de ovenschaal tot de schaaltjes voor ca. ¾ onder water staan. Bak 45-50 minuten in het midden van de oven tot het mengsel net gestold is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
-
Besprenkel de bovenkant van ieder souffléschaaltje met 10 gram rietsuiker en gebruik een bruléebrander om de suiker te karamelliseren.
0 reacties