- Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng voor de marinade de wijn met ketjap asin en ketjap manis en marineer de kip hier circa 45 minuten in. Week de pepers circa 45 minuten in een beetje water.
- Pel en snijd de uien in ringen. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van circa 1 centimeter. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de cashewnoten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Dep de pepers droog en bak ze in de olie van de cashewnoten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
- Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade. Bak de kip circa 5 minuten in de olie van de pepers en voeg de uien toe. Bak circa 5 minuten en schenk de marinade erbij. Voeg de lente-uitjes toe en bak 1 minuut mee.
- Meng vlak voor het serveren de pepers en de cashewnoten erdoor.
De kipwok met krokantgebakken cashewnoten wordt bereid met een heerlijke marinade van witte wijn en ketjapsaus. Serveer het gerecht met witte rijst.
0 reacties