De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

katjang pedis

Katjang pedis, oftewel pikante pinda's, zijn extra lekker wanneer je ze zelf vers maakt. Ze zijn een klassieker onder de borrelnootjes en een grote favoriet. 

30 min voorbereidingstijd
pedis

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Katjang pedis, oftewel pikante pinda's, zijn extra lekker wanneer je ze zelf vers maakt. Ze zijn een klassieker onder de borrelnootjes en een grote favoriet voor velen. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Scheidt het ei. Klop het eiwit los met de knoflookpoeder, chilipoeder en 1 verkruimeld blokje bouillon. Meng de pinda’s door het eiwitbeslag heen. 

Stap 2: 
Strooi de bloem in een ruime bak waarin je de pinda’s kan omschudden. Schud de pinda’s in delen door de bloem totdat ze helemaal zijn bedekt. Leg de pinda’s in een zeef en schud het overtollige bloem eraf.  

Stap 3: 
Verhit een wok met de zonnebloemolie. Bak de pinda’s in delen goudbruin. Schep de pinda’s op keukenpapier om uit te laten lekken en bestrooi met een snufje zout. Laat volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten bak.  

Tip van Danny: 
Aan dit beslag kun je ook andere kruiden toevoegen en zo je eigen je eigen variatie maken. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker