- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes.
- Snijd de savooiekool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in reepjes. Breng de kool met de aardappels, laurier en een snufje zout in een laagje water aan de kook en kook met de deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Verwarm een koekenpan en bak de spekjes circa 5 minuten. Voeg de amandelen toe en bak ze al roerend mee tot ze goudbruin kleuren. Voeg de mosterd toe, bak kort mee en schenk de balsamicoazijn erbij. Warm kort door tot de balsamicoazijn begint te bubbelen en zet het vuur uit.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Giet de aardappels met kool af en pureer ze fijn met de pureestamper. Roer de paprikapoeder, boter en de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten met de deksel op de pan staan zodat de kaas een beetje kan smelten.
- Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
Serveren
- Verdeel de kaasstamppot over borden en schep de balsamico-spekjes erbij. Bestrooi met de rode ui.
Meld je aan en praat mee