De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasstamppot

30 MIN
Kaasstamppot

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes.
  • Snijd de savooiekool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in reepjes. Breng de kool met de aardappels, laurier en een snufje zout in een laagje water aan de kook en kook met de deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • Verwarm een koekenpan en bak de spekjes circa 5 minuten. Voeg de amandelen toe en bak ze al roerend mee tot ze goudbruin kleuren. Voeg de mosterd toe, bak kort mee en schenk de balsamicoazijn erbij. Warm kort door tot de balsamicoazijn begint te bubbelen en zet het vuur uit.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Giet de aardappels met kool af en pureer ze fijn met de pureestamper. Roer de paprikapoeder, boter en de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten met de deksel op de pan staan zodat de kaas een beetje kan smelten.
  • Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.

Serveren

  • Verdeel de kaasstamppot over borden en schep de balsamico-spekjes erbij. Bestrooi met de rode ui.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker