24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Kaasbrood

Rating 5/5

Deeg
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.

Vulling
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rasp de gruyèrekaas. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng de kaas, paprika en de Italiaanse kruiden. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 50 centimeter en beleg het deeg met de kaasvulling. Kluts het ei en bestrijk de rand die het verst van je af ligt met ei. Rol het deeg op en leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.. Snijd de rol over de lengte in en trek de laagjes een beetje uit elkaar. Bak het brood in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen