De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jam’s

Deze heerlijke cakejes met sinaasappelmarmelade zijn heerlijk voor bij de koffie en thee!

75 min kooktijd
Jam’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cakejes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de sinaasappelschil en spatel samen met de bloem, bakpoeder en het zout door het eimengsel. Zorg ervoor dat je niet te lang roert, anders gaat alle lucht uit het beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit 22 kleine cirkels, ter grote van 5 centimeter doorsnede, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de cakejes drijven uit. Bak de cakejes in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Als de cakejes te lang bakken worden ze droog. Laat de cakejes op de bakplaat liggen.

Sinaasappelmarmelade
Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen de sinaasappel schoon en kook de sinaasappel circa 2 uur op laag vuur. Laat de sinaasappel uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm de fijngehakte sinaasappel met de suiker, de rasp van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook de marmelade circa 17 minuten en laat afkoelen. Verdeel een lepel sinaasappelmarmelade op platte kant van de cakejes en vries ze circa 30 minuten in.

Chocoladelaag
Chocolade tempereren. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

Doop de cakejes met de marmelade in de chocolade tot de marmelade bedekt is en laat de chocolade uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker