De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hete peperoni calzone

Deeg: Kneed bloem, zout, gist, water en een scheutje olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Tomatensaus: Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn Verhit olie in een pan, fruit de ui en de knoflook en bak de tomatenpuree mee.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Hete peperoni calzone

Bereidingswijze

Deeg
Kneed bloem, zout, gist, water en een scheutje olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn Verhit olie in een pan, fruit de ui en de knoflook en bak de tomatenpuree mee. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Blus af met de rode wijn en kook tot saus dikte. Pluk de oregano. Laat de saus afkoelen en breng op smaak met oregano, zout en peper.

Vulling
Kluts de eieren. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de peperoni in stukjes. Halveer de paprika en de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en peper fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de rucola fijn.

Hete peperoni calzone
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het deeg uit en bestrijk de randen met ei. Verdeel de saus over de helft van het deeg, beleg de saus met de vulling en verkruimel de ricotta erover. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en vouw de randen om. Besmeer de bovenkant met ei en prik een paar gaatjes in het deeg. Bak de calzone, op een hete bakplaat, in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.