Gumbo met rivierkreeftjes
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Verwarm voor de roux de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de bloem en de cajunkruiden toe en bak de roux al roerend bruin. Meng de bleekselderij en de paprika door de roux en bak circa 5 minuten mee. Schenk de bouillon en de tomatenblokjes erbij en voeg de salie, tijm en de laurier toe. Laat het geheel circa 45 minuten op laag vuur koken. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en snijd de peterselie fijn. Snijd de bosuien in schuine stukjes. Meng de peterselie, rivierkreeftjes en de bosuitjes door de gumbo en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de rijst op de borden en serveer de gumbo erbij.
0 reacties