De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Groente-kapsalon

Wie kent hem niet? De kapsalon. Maar deze ken je vast nog niet... De groente-kapsalon!

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Groente-kapsalon

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

In het nieuwe jaar hebben enorm veel mensen nieuwjaarsvoornemens. Gezonder leven staat zonder twijfel op nummer 1. Gezonder leven wordt wel heel makkelijk met deze groente-kapsalon.

Bereidingswijze

Groente-kapsalon

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de koolraap en snijd de koolraap, zoete aardappels en de wortel in frietjes. Kook de groenten en de aardappels in circa 3 minuten beetgaar, giet af en laat even afkoelen.  

  2. Verdeel de zoete aardappels en de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin. 

  3. Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes. Bestrooi met vadouvan, peper en zout. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de reepjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar. 

  4. Schep de geroosterde groenten en aardappels in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de kip erover en leg de plakken kaas erop. Gratineer circa 6 minuten in de oven. 

Garnering

  1. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringetjes. Snijd de tomaat in plakjes.  

Knoflooksaus

  1. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en snijd de bieslook en de peterselie fijn. Meng voor de knoflooksaus de knoflook, sap van de citroen, bieslook, peterselie, mayonaise en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren

  1. Schep de groente-kapsalon op borden en verdeel de ijsbergsla, ui en de tomaat erover.  

  2. Lepel de knoflooksaus eroverheen en bestrooi met chilivlokken. 

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.