1. Voor de rijst: Kneus de sereh en doe samen met de rijst en een snuf zout in de rijstkoker en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Voor de makreel: Snijd de kop en staart van de makrelen en snijd ieder door de helft. Verwarm de olie in de wok en frituur de makrelen circa 5 minuten.
3. Pel en snijd de sjalotten, knoflook en peper grof. Maal ze in een vijzel samen met de trassi en het citroensap.
4. Haal de makrelen uit de pan en leg ze in een aparte kom. Snijd de citroengras door de helft en de gember in plakken. Doe in de pan samen met de gevijzelde specerijen, breng op smaak met zout. Draai het vuur uit, doe de ketjap erbij en giet alles over de makreel. Zet apart.
5. Voor de sperziebonen: Maal de trassi, sjalot, knoflook en rode pepers samen fijn in een vijzel of keukenmachine en doe het sap van 1 citroen erbij.
6. Spoel de wok af, zet op het vuur en verhit de olie erin. Doe de gemalen ingrediënten erbij en bak voor circa 3 minuten. Doe de ketjap erbij samen met de boontjes. Bak even mee. Doe er een scheutje water bij en doe een deksel op de wok om de boontjes in 4 minuten te garen.
7. Serveer de rijst op een bord met de boontjes en de makreel ernaast.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties