24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Geroosterde paprika’s op olie

Rating 5/5

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de steel en zaadlijsten en leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en hak de knoflook grof. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en bestrooi met de knoflook en masseer de knoflook er even in. Bestrooi met rozemarijn en een beetje zout. Pof de paprika’s circa 25 tot 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder het velletje van de paprika’s. Schep de paprika’s in een gesteriliseerde afsluitbare pot. Schenk de olie die op het bakpapier ligt in de pot. Schenk de olijfolie bij de paprika’s in de pot.


Variatietip
Je kunt de rozemarijn heel goed vervangen door andere kruiden zoals tijm, salie of oregano.

Serveertip
De geroosterde paprika’s op olie zijn heerlijk door een salade.

Bewaartip
De paprika’s zijn zolang ze onder de olie liggen in de koelkast circa 3 maanden houdbaar. De olie kan wel gaan stollen.

Te gebruiken bij
Gebruik de paprika's bij gepofte paprika's met charmilla of bij rundvleesspiesjes.
Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Mounir Toub