De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gateau di patate (aardappeltaart)

Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en pureer ze met de passe-vite. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de melk met de aardappelpuree en Parmezaanse kaas. Rasp de nootmuskaat erdoor. Voeg de eieren en de helft van de boter toe.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gateau di patate (aardappeltaart)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en pureer ze met de passe-vite. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de melk met de aardappelpuree en Parmezaanse kaas. Rasp de nootmuskaat erdoor. Voeg de eieren en de helft van de boter toe. Snijd de salami in dunne plakjes. Snijd de mozzarella, gerookte kaas en schouderham in blokjes. Snijd de basilicum fijn. Meng alles goed door elkaar en roer als laatst de ricotta erdoor.

Vet de ovenschaal in met boter en bestrooi de schaal met paneermeel tot de hele schaal bedekt is met een laagje paneermeel. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met wat Parmezaanse kaas en wat paneermeel. Snijd de koude boter in blokjes en verdeel over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in circa 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Tip: Serveer met Gio’s tomatensalade

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.