24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Fryske dumkes

Rating 0/5

Hak de hazelnoten grof en meng ze met bloem en zout.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en meng daarin suiker, boter, specerijen en de eieren. Kneed de bloem erdoor.
Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 centimeter dik.
Snijd de randjes eraf en snijd de rechthoek in koekjes van circa 4 bij 5 centimeter.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in  circa 20 minuten gaar.
Laat de koekjes iets afkoelen en maak er een duimafdruk in.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen