De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse uiensoep en toast met kruidenboter

90 MIN
Franse uiensoep en toast met kruidenboter

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Voor de soep:
Pel de uien en snijd in ringen. Smelt boter in een pan en voeg de uienringen toe. Laat de uienringen in 20 minuten glazig worden. Zet het vuur hoger en bak de uien 10 minuten al roerend goudbruin aan.

Ris de tijm en voeg dit samen met de bouillon en laurier toe. Laat alles zachtjes koken tot de uien bijna zijn opgelost. Verwijder het laurierblaadje en breng de soep op smaak met zout en peper.

Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand. Snijd het stokbrood in plakken en beleg voor elke soepkop een plak met geraspte Gruyère kaas. Gratineer het stokbrood met de kaas onder de warme grill.

Verdeel de soep over kommen en leg er het plakje stokbrood in.

Voor de toast:
Roer de boter in een kom zacht. Pers de knoflook boven de boter. Pluk de kruiden en hak fijn. Roer de gehakte kruiden erdoor en breng op smaak met citroensap en versgemalen peper. Rooster de overige plakjes stokbrood. Serveer samen met de uiensoep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker