Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng voor het deeg de aangegeven ingrediënten tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bal verpakt in plastic folie en laat in de koelkast circa 30 minuten rusten. Rol het deeg circa 1 cm dik uit en bekleed er vormpjes mee.
Sla voor de frangipane de boter luchtig, voeg het spijs toe en draai glad. Voeg nu het ei toe en draai nog even stevig door. Spuit de frangipane in de met deeg beklede vormpjes tot iets van de rand. Bak de taartjes circa 25 minuten gaar af.
Breng voor de crème de melk, de vanille aan de kook. Roer de eidooiers met 50 gram suiker los, voeg de bloem toe en roer glad. Giet er de gekookte melk op, giet terug in de pan en kook al roerend gaar. Verwijder het vanillestokje en laat afkoelen. Week de gelatine in koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht, op laag vuur op en roer door de vanillecrème. Sla de slagroom op met de overige suiker en spatel door de vanillecrème.
Spuit de vanillecrème op de taart. Snijd het fruit in mooie stukjes en verdeel over de taart. Breng voor de gelei de jam met het water, tegen de kook. Haal vervolgens door een zeef en bestrijk met een kwastje het fruit. Garneer de taart met verse munt.
50 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties