Egg Benedict
-
Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes.
-
Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven. Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje.
-
Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C.
-
Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes. Stoom of bak de spinazie heel kort.
-
Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie.
-
Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie.
-
Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.
Hollandaise saus
-
Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig.
-
Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.
-
Zout en peper naar smaak toevoegen.
0 reacties