Gepofte cherrytomaatjes
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Leg de helft van de cherrytomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de cherrytomaatjes circa 20 minuten in de oven.
Stoofpot
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de venkel circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg het venkelzaad en het komijnpoeder toe en fruit circa 3 minuten.
- Giet de linzen af en spoel schoon.
- Halveer de resterende cherrytomaatjes en voeg toe aan de venkel. Voeg de witte wijn, linzen, water en het kippenbouillonblokje toe. Laat de stoofpot, met deksel op de pan, circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Hak de dragon fijn en voeg de dragon op het laatst toe.
Dorade
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- Bestrooi de doradefilet met een beetje zout en versgemalen peper en bak de filets op de huidkant in circa 3 minuten goudbruin. Draai de vis om. Rasp een beetje Parmezaanse kaas over de huid. Bak nog circa 2 minuten.
Serveren
- Verdeel de stoofpot over borden. Leg de doradefilet en de gepofte cherrytomaatjes erbovenop.
0 reacties