24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Coulibiac

Rating 4/5

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot er een soepel deeg ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rijst
Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook in stukjes en kneus de korianderkorrels. Verhit boter in een pan en fruit de ui, korianderkorrels, steranijs, laurier, kurkuma, kardemompoeder, kaneelstokje en komijn. Voeg rijst en het water toe en kook de rijst op laag vuur met deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verwijder steranijs, laurierblad en kaneelstokje en laat de rijst afkoelen.

Vulling
Breng water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat schrikken, pel en snijd de eieren in plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak tot deze slinkt, breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de spinazie uitlekken op een zeef.

Rol het deeg uit tot een plak en snijd de plak doormidden. Leg één plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het eidooiermengsel en verdeel over de plak een laagje rijst. Houd er rekening mee dat de randen vrij blijven van de vulling. Verdeel op de rijst de spinazie en zalm en bestrooi met een beetje zout en peper. Verdeel er de eieren en nog een laagje rijst over. Bestrijk de andere plak deeg met ei en leg op de plak met vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant van de coulibiac met het eidooiermengsel en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen