Mousse
- 
        Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. 
- 
        Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Bewaar het leeggeschraapte vanillestokje. 
- 
        Pel de banaan. 
- 
        Pureer voor de mousse de avocado, vanillemerg, banaan, cacaopoeder, kokosmelk, kokosolie, agavesiroop en een beetje zout. 
- 
        Schep de mousse in een spuitzak en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. 
Noten- en zadencrumble
- 
        Snijd de dadels fijn. 
- 
        Leg de noten in een theedoek en vouw de theedoek dicht. Sla met behulp van een pan of een deegroller de noten tot kruimels. 
- 
        Meng de dadels met de noten, zaden en de agavesiroop. Kneed tot een kruimelige mix. 
Gekaramelliseerde banaan
- 
        Verwarm de honing in een koekenpan. 
- 
        Pel en snijd de bananen over de lengte doormidden. Leg de banaan in de pan. Voeg een beetje zout toe. 
- 
        Rasp de schil van de limoen boven de pan. Halveer de limoen en pers het sap boven de pan eruit. Voeg een scheutje water en het leeggeschraapte vanillestokje toe. 
- 
        Bak de banaan circa 4 minuten om en om in de karamel. 
Serveren
- 
        Spuit de chocolademousse op een bord. Leg de noten- en zadencrumble en de gekaramelliseerde banaan erbij. Besprenkel met de overgebleven karamel en garneer met de viooltjes. 
 
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
  
0 reacties