De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladecannelés met kaneelroom

Bonjour, vandaag staan deze chocoladecannelés met kaneelroom op het menu. Haal een stukje Frankrijk in huis met deze cannelés. Dat wil je namelijk echt eens geproefd hebben.

45 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Chocoladecannelés met kaneelroom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bonjour, vandaag staan deze chocoladecannelés met kaneelroom op het menu. Haal een stukje Frankrijk in huis met deze prachtige gebakjes.

Bereidingswijze

Chocoladecannelés 

Stap 1: 

Verwarm de oven voor op 215 °C. Leg de lakzegel minstens 30 minuten vooraf in de vriezer, het liefst nog eerder. Kwast de cannelévormpjes in met boter. 

Stap 2: 
Verwarm in een pan de melk en de boter en breng aan de kook. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit en voeg toe aan de melk. 

Stap 3: 
Voeg het ei, dooiers en de rum toe aan een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een egale massa. Voeg de warme melk toe en pureer totdat alles goed gemengd is. Voeg als laatste de bloem, cacaopoeder, zout en de suiker toe en mix met de staafmixer het geheel tot een gladde massa. 

Stap 4: 
Vul de ingevette cannelévormpjes voor driekwart met het beslag. Bak de cannelé’s circa 5 minuten op 215 °C. Verlaag de temperatuur van de oven naar 190 °C en bak de cannele’s nog circa 30 minuten. Haal ze direct uit de vormpjes en laat volledig afkoelen op een taartrooster. 

Kaneelroom 
Klop de slagroom met honing en kaneel in de kom van de mixer stijf. Schep de kaneelroom in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit kleine toefjes kaneelroom op de afgekoelde cannelés. 

Decoratie 
Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot een temperatuur van 30 °C. Schep met een koffielepeltje de gesmolten chocolade in druppels ter grootte van een twee euro munt op een vel bakpapier. Haal de lakzegel uit de vriezer en druk deze zachtjes voor circa 10 seconden op de chocolade. Laat iets afkoelen. Serveer de chocoladezegel op de kaneelroom en decoreer met eetbare viooltjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker