Deeg
-
Meng de saffraandraadjes met het warme water en laat 10 minuten staan.
-
Rooster het sesamzaad. Rooster de amandelen. Smelt de boter.
-
Maal de geroosterde amandelen, Arabische gom en 100 g van het geroosterde sesamzaad fijn in een keukenmachine.
-
Meng het notenmengsel met de bloem, gist, kaneelpoeder, venkel- en anijszaad, bakpoeder en zout.
-
Voeg het oranjebloesemwater, azijn, zonnebloemolie, gesmolten roomboter en de eidooier aan toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
-
Rol een stukje deeg plat met behulp van een pastamachine tot ongeveer 2 cm dun. Snijd met behulp van een gekarteld deegwieltje vierkantjes van 6 bij 6 cm. Maak inkepingen in de vierkantjes in zodat je 6 stroken hebt.
-
Pak het deeg leg je vinger onder de eerste, derde en vijfde strook deeg. Laat het deeg van je vinger glijden. Verstrengel de onderste deegstroken met de bovenste. Herhaal tot het deeg op is.
Honing
-
Voeg de honing, oranjebloesem en kaneelpoeder toe aan een pan en meng door.
-
Verwarm het honingmengsel maar laat het niet koken. Houd warm op laag vuur.
Chebakia
-
Verwarm in een bakpan een flinke laag zonnebloemolie voor op 160°C.
-
Bak de chebakia in de zonnebloemolie ongeveer 4-5 minuten goudbruin.
-
Doe de chebakia vanuit de olie direct in de pan met de warme honing en laat ongeveer 2 minuten weken.
-
Laat uitlekken in een vergiet of zeef en bestrooi met sesamzaad.
0 reacties