De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni gevuld met de klassieke combinatie: ricotta en spinazie.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Cannelloni met ricotta en spinazie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snij de stelen fijn en bewaar de blaadjes. Pel en snij de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de knoflook tot het zacht is. Voeg de chilivlokken en basilicumstelen toe. Bak even en schenk de passata er dan bij.

Laat in een pan de spinazieblaadjes slinken in een scheutje water. Laat iets afkoelen. Hak het eventueel fijn.

Rasp de citroenschil en 100 g Parmezaanse kaas boven een kom. Voeg de ricotta, eidooiers en spinazie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Doe het in een spuitzak en vul de cannelloni hiermee.

Doe een laagje saus in de ingevette ovenschaal. Leg de cannelloni hierop. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze erover. Schenk de overige saus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de cannelloni 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.