Brioche
Maak van de bloem, het ei, de suiker, het zout en de gist een deeg. Voeg de boter toe en draai verder tot een glad deeg. Bol het deeg op en doe het in een ingevet cakeblik. Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld. Strijk het deeg nu in met wat losgeklopt ei en bak in circa 30 minuten gaar.
Pistacheijs
Maak van de pistache een pasta in een kleine blender. Verwarm de melk. Meng eidooiers met een deel van de room en de suiker. Meng de rest van de room met de melk. Voeg al roerend het eidooier massa toe en roer goed door tot circa 85°C. Draai tot ijs.
Aardbeiensaus
Breng de aardbeien met de suiker aan de kook. Rasp de schil van een halve citroen, halveer en pers het sap uit de citroen. Laat kort doorkoken tot de aardbeien een beetje kapot gekookt zijn.
Serveren
Snij van het briochebrood plakken van circa 1,5 centimeter dik. Toast deze in een droge koekenpan en leg een plak op een bord. Schep hierover de aardbeiensaus en hierop een flinke bol van het pistacheijs. Bestrooi met nog wat gehakte pistache.
0 reacties