Stap 1:
Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine steelpan en breng dit aan de kook.Roer, totdat het kookt, een paar keer rustig totdat de suiker helemaal is opgelost. Kook de massa tot een temperatuur van 135 °C.
Tip: Roer niet langer dan nodig, anders kristalliseert de suiker.
Stap 2:
Kook de massa tot een temperatuur van 135 °C. Laat de pan even schrikken in een laagje koud water (de karamel stopt dan met doorwarmen) en giet het meteen uit op een siliconen bakmatje of op een licht geolied marmerplaatje.
Stap 3:
Laat de karamel heel even afkoelen en vouw voorzichtig de randen naar binnen. Herhaal dit een paar keer totdat de karamel niet meer uitloopt.
Stap 4:
Trek rubberhandschoenen aan of olie je handen lichtjes in met zonnebloemolie. Rol de karamel tot een lange pil en knip met een schaar kleine stukjes af. Laat de babbelaars volledig afkoelen zodat ze hard worden.
Tip: Geen thermometer in huis? Neem een klein lepeltje hete karamel en doop dit in een glas met heel koud water. Als zich meteen een hard bolletje met een staartje vormt is de karamel goed.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties