De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bastilla met kip

45 min kooktijd
Bastilla met kip

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
  • Breng een liter water aan de kook in een pan of waterkoker.

Kip stoven

  • Pel en halveer de ui. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de kipfilets door zodat je 8 platte kipfilets hebt.
  • Verhit olie in een pan. Bak de kipfilets om en om bruin in circa 3 minuten.
  • Voeg de ui, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, zout en peper toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Blus het geheel af met kokend water tot de kip net niet onder staat. Stoof met deksel op de pan circa 15 minuten.

Amandelen roosteren

  • Verhit een drupje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur circa 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en snijd ze in grove stukken.

De saus

  • Schep de gestoofde kipfilets uit het stoofvocht en pluk ze in dunne reepjes.
  • Schep de uien uit het vocht. Laat de kip en de uien afkoelen.
  • Voeg de suiker en de krenten toe aan het vocht en laat circa 5 minuten inkoken tot saus.
  • Kluts de eieren en roer ze door de saus.

De bastilla

  • Smelt de boter in een pan.
  • Leg een vel filodeeg op een droge ondergrond en bestrijk het vel met boter. Leg daar nog een vel filodeeg op en bestrijk weer met gesmolten boter. • Schep in het midden 2 volle eetlepels van de kipvulling.
  • Strooi er een paar amandelen over en schep er 2 volle eetlepels saus op.
  • Vouw de uiteinden naar elkaar toe en bestrijk met olijfolie. Leg de bastilla met de gladde kant naar boven.
  • Herhaal tot de ingrediënten op zijn.
  • Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak de bastilla’s circa 15 minuten in de oven.


De courgette slierten

  • Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de courgette in dunne plakken en daarna in slierten.
  • Verhit de koekenpan van de amandelen.
  • Bak de courgette met pesto in circa 1 minuut beetgaar. Garneer de Bastilla met kaneel, poedersuiker en amandelen.

TIP: De Bastilla wordt nog mooier als je brickdeeg van de Marokkaanse supermarkt gebruikt.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker