Basque burnt cheesecake
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Mix de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker. Voeg vervolgens de eieren 1-voor-1 toe. Doe tot slot de miso, het maïsmeel en het vanille-extract erbij en mix tot een egale massa.
-
Vet de springvorm in met boter, bestuif licht met bloem en verdeel het mengsel over de bodem. Bak de taart voor circa 50-55 minuten. Het is de bedoeling dat de buitenkant van deze cheesecake donkerbruin kleurt. Laat helemaal afkoelen.
Miso-karamelsaus
-
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en de miso toe en roer goed door totdat het is opgelost. Doe tot slot de slagroom erbij en roer door met een garde. Breng langzaam aan de kook en laat indikken en karamelliseren. Laat afkoelen.
-
Giet de miso-karamelsaus over de cheesecake. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor het serveren.
0 reacties