De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

basque burnt cheesecake met miso-karamelsaus

Zelf cheesecake maken? Chef Perry deelt een recept voor cheesecake die écht niet mag missen in het programma Guilty Pleasures.

Miso Cheesecake

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Het hoofdingrediënt van deze cheesecake is mascarpone. Deze zorgt voor een extra smeuïge structuur. Mijn geheime wapen in dit cheesecake-recept is miso. In combinatie met de karamel is dat een smaakbeleving waar je U tegen zegt. Hopelijk vind mijn gast zangeres Bella Hay dat ook."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Basque burnt cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Mix de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker. Voeg vervolgens de eieren 1-voor-1 toe. Doe tot slot de miso, het maïsmeel en het vanille-extract erbij en mix tot een egale massa.  

  3. Vet de springvorm in met boter, bestuif licht met bloem en verdeel het mengsel over de bodem. Bak de taart voor circa 50-55 minuten. Het is de bedoeling dat de buitenkant van deze cheesecake donkerbruin kleurt. Laat helemaal afkoelen.

Miso-karamelsaus

  1. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en de miso toe en roer goed door totdat het is opgelost. Doe tot slot de slagroom erbij en roer door met een garde. Breng langzaam aan de kook en laat indikken en karamelliseren. Laat afkoelen.

  2. Giet de miso-karamelsaus over de cheesecake. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor het serveren. 

Hoe maak je cheesecake zonder bodem?

"Cheesecake maken zonder bodem vind ik de makkelijkste manier om dit zoete baksel te maken. Simpelweg omdat de handeling van het maken van de bodem ontbreekt. Mijn basisrecept bestaat hiermee alleen uit slagroom, suiker, mascarpone, vanille en maizena."

Miso Cheesecake

Hoe word cheesecake smeuïg?

"Dit doe ik door mascarpone toe te voegen aan je cheesecake-beslag. Deze variant van roomkaas is net wat vetter dan de ‘gewone’ variant. Daardoor komt je cheesecake smeuïg maar ook lekker stevig uit de oven."

Mascarpone

Moet je cheesecake bakken in de oven?

"Dat ligt aan het recept voor cheesecake. In mijn recept gaat de bakvorm met het cheesecake-beslag wel in de oven. Deze variant moet zelfs donkerbruin gebakken worden. Vandaar de naam ‘burnt cheesecake’."

Cheesecake oven

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker