De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

baskische kip

30 min kooktijd
Baskische kip

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Bestrooi de kippendijen met een beetje zout, versgemalen peper en paprikapoeder.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Ris de tijm.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippendijen in circa 3 minuten om en om goudbruin. Voeg de paprika, uien, knoflook, tomaten, tijm, chorizo en het water toe en laat circa 5 minuten pruttelen.
  • Kluts het ei.
  • Leg de kippendijen in een ovenschaal en verdeel hier de groente over. Dek het geheel af met bladerdeeg en bestrijk met ei.
  • Bak de Baskische kip in de oven in circa 15 minuten gaar. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker