De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatische oesters op 3 manieren

Oesters: je vindt het niks, of je vindt het fantastisch. Met deze 3 variaties van Eveline is er in ieder geval genoeg keus!

10 min voorbereidingstijd
Aziatische oesters op 3 manieren

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Geen oestermes? Gebruik een platte schroevendraaier! Plaats de oester met de bolle kant naar beneden. Prik (horizontaal) in de scharnier tussen de onder-en bovenschelp, draai de schroevendraaier een kwartslag. Pak een mes en snijd de sluitspier aan de bovenkant van de oester door. Het enige dat je nu nog rest te doen is de onderkant van de oester - de zogeheten baard - los te maken. Nu is-ie klaar voor consumptie. Slurpen maar."

Bereidingswijze

Oesters

  1. Open de oesters met een oestermes en snijd ze los van de schelp. Serveer ze op een bord met het ijs.

Variatie 1

  1. Snijd het citroenijs grof. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verdeel de sesamdressing over 4 oesters. Verdeel daarna het citroenijs en de rode peper over de schelpen.

Variatie 2

  1. Pers de limoen en verdeel het sap over de volgende 4 oesters. Verdeel vervolgens de sojasaus, sambal en de Yuzupoeder over de schelpen. Garneer met bieslook.

Variatie 3

  1. Pel en snipper de sjalot. Meng met de rodewijnazijn. Verdeel over de laatste oesters.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker