24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Aziatische biefstuksalade met noedels & biefstuk met pepersaus en rucolastamppot

Rating 0/5

Aziatische biefstuksalade met noedels 

  • Halveer en pers de limoenen uit. Roer het limoensap met sesamolie, sojasaus en honing tot een dressing.
  • Breng water aan de kook. Kook de noedels in circa 4 minuten gaar en spoel koud.
  • Giet een derde van de dressing over de gekookte noedels. Meng de rest van de dressing met de mayonaise.
  • Snijd de kool in kwarten en snijd de kern eruit. Snijd de kool fijn en meng de mayonaise erdoor.
  • Snijd munt, koriander en de rode pepers fijn en voeg toe aan de salade.
  • Smeer de biefstukjes in met sesamolie. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de biefstukjes circa 4 minuten per kant. Laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • Snijd de biefstukjes in plakken.
  • Draai de noedels als een nestje op een bord. Serveer de salade erbij en verdeel de plakjes biefstuk over de salade.

Tip: deze salade is ook lekker met geroosterde sesamzaadjes.

Biefstuk met pepersaus en rucolastamppot

  • Schil en snijd de aardappels in blokjes. Was en snijd de prei in stukken van 5 centimeter.
  • Breng in twee pannen water met zout aan de kook en kook de aardappelblokjes en de prei in circa 12 minuten gaar en giet af.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de boter toe. Bestrooi de biefstukjes met zout en versgemalen peper en bak ze circa 4 minuten per kant. Leg de biefstukjes op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten.
  • Bak de bloem in de jus van de biefstukjes. Houd een scheutje room achter en voeg de rest met de peperkorrels toe aan de jus.
  • Stamp de aardappelen. Giet er een scheutje room bij en roer de mosterd en de rucola erdoor. Breng de biefstukjes en de puree op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer de biefstukjes met de rucolastamppot en de gekookte prei. Schenk de pepersaus over de prei.


Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Miljuschka Witzenhausen