Aziatische biefstuksalade met noedels
- Halveer en pers de limoenen uit. Roer het limoensap met sesamolie, sojasaus en honing tot een dressing.
- Breng water aan de kook. Kook de noedels in circa 4 minuten gaar en spoel koud.
- Giet een derde van de dressing over de gekookte noedels. Meng de rest van de dressing met de mayonaise.
- Snijd de kool in kwarten en snijd de kern eruit. Snijd de kool fijn en meng de mayonaise erdoor.
- Snijd munt, koriander en de rode pepers fijn en voeg toe aan de salade.
- Smeer de biefstukjes in met sesamolie. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de biefstukjes circa 4 minuten per kant. Laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
- Snijd de biefstukjes in plakken.
- Draai de noedels als een nestje op een bord. Serveer de salade erbij en verdeel de plakjes biefstuk over de salade.
Tip: deze salade is ook lekker met geroosterde sesamzaadjes.
Biefstuk met pepersaus en rucolastamppot
- Schil en snijd de aardappels in blokjes. Was en snijd de prei in stukken van 5 centimeter.
- Breng in twee pannen water met zout aan de kook en kook de aardappelblokjes en de prei in circa 12 minuten gaar en giet af.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de boter toe. Bestrooi de biefstukjes met zout en versgemalen peper en bak ze circa 4 minuten per kant. Leg de biefstukjes op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten.
- Bak de bloem in de jus van de biefstukjes. Houd een scheutje room achter en voeg de rest met de peperkorrels toe aan de jus.
- Stamp de aardappelen. Giet er een scheutje room bij en roer de mosterd en de rucola erdoor. Breng de biefstukjes en de puree op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer de biefstukjes met de rucolastamppot en de gekookte prei. Schenk de pepersaus over de prei.
0 reacties