24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Appelflappen

Rating 3/5

Verwarm de oven voor op 190 ºC . Ontdooi het bladerdeeg en wel de rozijnen in de rum. Schil en snijd de appels van het klokhuis af in blokjes. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels. Verdeel de andere helft over een bord. Giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels. Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling in het hoekje. Klap het deeg dicht en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen