De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelflappen

Appelflapen maken, dat is nog eens makkelijk! Binnen 20 minuten tover je de lekkerste appelflappen uit eigen oven. Aan de bak!

30 MIN
Appelflappen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Appelflappen: een klassieker tijdens de feestdagen! Maak ze zelf met dit simpele appelflappen-recept. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC .
  2. Ontdooi het bladerdeeg en wel de rozijnen in de rum.
  3. Schil en snijd de appels in blokjes.
  4. Meng de suiker met de kaneel en roer de helft door de appels. Verdeel de andere helft over een bord.
  5. Giet de rozijnen af en roer ze met maïzena en citroenrasp door de appels.
  6. Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de vulling in het hoekje.
  7. Klap het deeg dicht en druk goed aan.
  8. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en druk ze voorzichtig in de kaneelsuiker.
  9. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15 á  20 minuten goudbruin en gaar.

Hoe lang appelflap in de oven?

Appelflappen bak je in de oven in circa 15 á 20 minuten goudbruin en gaar.

Appelflappen bakken op rooster of bakplaat?

Appelflappen bak je op een met bakpapier beklede bakplaat. Alles wat in een bakvorm zit, bak je op een rooster. Een cakevorm, springvorm of cupcakevorm dus. De warme lucht kan op deze manier goed circuleren om het gehele baksel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker