Deeg
Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in
het kuiltje het cacaopoeder, boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje
de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie
en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter. Snijd met behulp van de mal de apenkoppen uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.
Gekleurde marsepein
Voor
bruine marsepein kneed je een beetje kaneelpoeder door tot de marsepein egaal
van kleur is.
Fondant
Roer
de poedersuiker met het water tot een spuitbare pasta. Smelt de chocolade. Vouw
twee cornetjes van het bakpapier en vul deze met de fondant en de gesmolten
chocolade.
Rol de marsepein uit en snijd van de marsepein een kopje, snoet en oren. Zet dit met fondant vast op de koekjes. Spuit ogen met de fondant en de chocolade en laat dit uitharden.
0 reacties