Aardappels
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze circa 10 minuten.
Gehaktballen en oma’s jus
- Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel en kerriepoeder en draai er 4 gehaktballen van.
- Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de uien.
- Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en gaar ze, met deksel op de pan, circa 10 minuten.
- Zet het vuur laag en voeg de boter, knoflook en ui toe. Bak kort mee tot ze glazig zijn. Blus af met bier.
- Voeg 150 ml water, mosterd, ketjap, ketchup toe en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten garen met de deksel op de pan.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit.
Andijviestamppot
- Snijd en was de andijvie en laat de andijvie uitlekken op een vergiet.
- Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
- Verhit de melk in de pan van de aardappels. Schep de aardappels bij de melk en stamp alles fijn.
- Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat.
- Voeg, al roerende, beetje bij beetje de andijvie toe en warm goed door.
Meld je aan en praat mee